Poučne Priče

Neobična priča o Frižderu

Kada je problem sa frižiderom bio otklonjen heroj ove priče

Ova priča je o čovjeku koji je radio na održavanju velikog frižidera u fabrici sladoleda.

Skoro je bio kraj radnog dana. Svi radnici su se pakovali i pripremali za polazak kući. Jedna lampica na komandnoj ploči se upalila i signalizirala da sa velikim frižiderom nije nešto uredu. Glavni akter naše priče se spremio o otišao provjeriti.

Drugi radnik, izlazeći iz fabrike, je primjetio da su vrata frižidera malkice otvorena i, ne znajući da se neko nalazi u frižideru, prišao je, zatvorio ih i otišao.

Kada je problem sa frižiderom bio otklonjen heroj ove priče je došao do vrata i vidio da su zatvorena izvana. Znao je da nema načina javiti bilo kome da se nalazi unutra i u trenu su mu mislima prošle najgore misli.

Zarobljen u frižideru, sa jako malo zraka, do početka sutrašnje smjene bi se sasvim sigurno smrzao. Nakon manje od pola sata, neko je otvorio vrata frižidera. Bio je iznenađen i radostan. Pa to je bilo pravo čudo, mislio je.

Službenik iz obezbjeđenja je ušao sa baterijom i pomogao mu izaći. Kada je konačno bio vani upitao je čuvara: “Kako ste znali da sam unutra? Ko vas je obavestio? “

A stražar jeodgovrio:” Niko, gospodine. U fabrici radi oko 50 ljudi. Vi ste jedini od njih koji me, ujutro kada dođete na posao, pozdravite i isto tako kada odlazite kući s posla.“

Islamski Forum
Back to top button