Odgoj i obrazovanje uvijek su bitan faktor u društvu, a u današnje vrijeme posebno. Naime, omladina – kao i čovječanstvo u cjelini

danas ima velike šanse za naučni i tehnološki napredak, ali je ona u današnje vrijeme izložena mnogim negativnim utjecajima, koji je usmeravaju u pogrešnom pravcu.

To je pravac zanemarivanja i zapostavljanja duhovnih, vjerskih i moralnih vrijednosti, te predavanje materijalnim vrijednostima i niskim strastima, što vodi ka moralnoj propasti,

gubljenju istinskih ljudskih vrijednosti, odavanje drogi, alkoholu, bludu i drugim oblicima destruktivnog i za čovječanstvo opasnog ponašanja.

Odgoj i obrazovanje su izuzetno važan faktor u ispravnom usmjeravanju ljudi općenito, a omladine – na kojoj svijet ostaje – posebno. Konkretnim odgojno-obrazovnim, kulturnim i sportskim aktivnostima moguće je novoj generaciji ukazati na štetne posljedice hedonističkog mentaliteta i predavanja strastima, te je odgojiti i usmjeriti tako da ona prepozna istinske, prave vrijednosti, koje ljudski rod njedri u sebi, te da te vrijednosti unaprjeđuje i primjenjuje, na opću korist.

Hoćemo svjesnu, odgojenu i obrazovanu omladinu, koja će cijeniti moralne i vjerske vrijednosti, ali koja će istovremeno biti spremna odgovoriti savremenim izazovima koje im društvo nameće. Hoćemo omladinu koja će cijeniti i potpomagati sve što je dobro i pozitivno – bez obzira na to odakle dolazilo – i koja će se na adekvatan način oduprijeti i nastojati suzbiti sve što je loše i što negativno utječe na ljude i okolinu. Hoćemo omladinu koja se ponosi svojom vjerom i tradicijom, ali koja istovremeno usvaja pozitivne savremene principe i koja se, uz Božiju pomoć, trudi da unaprijedi današnji život i životnu sredinu.

Smatrajući da je u današnje vrijeme, kada se omladini na internetu nudi mnoštvo raznih, istinitih i neistinitih informacija, te razni sadržaji koji omladinu usmjeravaju u pogrešnom smjeru i ruše njen moral, veoma važno omladini – a i ostalim – putem jednog internet portala ponuditi istinite informacije i obilje pozitivnog i korisnog materijala, pokrenuli smo ovu web stranicu. Smatramo da je od izuzetnog značaja imati jednu ovakvu stranicu, koja nudi provjerene informacije i kojoj se može vjerovati, te koja mnogima može pomoći u pravilnom odgoju i obrazovanju, te ispravnom životnom usmjerenju.

Pravila na Forumu ( Forum Rules)

Forum je otvoren za sve bez obzira na vjeru i naciju, sve dok se pridržavaju nekih osnovih pravila ovog foruma.
Glavni i osnovni cilj ovog foruma jeste da se pomogne onima koji traže savjet ili pomoć. Par pravila kojih bi se trebali pridržavati svi članovi ovog foruma su:

1. Sve teme i postovi treba da su bliske sa tematikom foruma koja se obrađuje i za izjave pojedinaca na ovom forumu ne stoji nitko osim sam autor.

2. Forum bi trebao da se razlikuje po ozbiljnosti od drugih foruma i da pojedinci ne daju svoja misljenja kada je stav Islama po tom pitanju jasan. Svi postovi u kojima se budu vrijedjale islamske vrijednosti i islamsko ucenje, te vrijedjanje casnih ashaba i ostalih generacija muslimana, biti ce bez upozorenja obrisani.

3. Osoba koja rigorozno bude ponovila istu gresku, bez upozorenja, biti odstranjena sa foruma na neko vrijeme.

Ukoliko i dalje korsnik nastupi sa provokacijma, njegova adresa će biti blokirana.

4. Svi postovi u kojima dođe do vrijedjanje i prozivanje na licnoj, nacionalnoj, mezhebskoj, rasnoj, spolnoj ili drugoj osnovi, biti ce bez upozorenja sankcionisan (izbrisan).

Takodje, postovi sa terminima tipa: vehabija, pogrdan naziv za sufije, novator, nemezheblija, krivo-akidas

(i svi ostali sa kojima musliman nije zadovoljan da ga se proziva i naziva) biti ce uklonjeni sa foruma

5. Svi članovi koji se registruju više puta, moraju se odlučiti koji nick da koriste a ostali će biti pobrisani.

Korisnik će se odlučiti, nakon što bude upozoren, koji nick će koristiti u daljem učesšću na forumu

6. Molimo vas da se strogo drzite teme na kojoj ucestvujete i da od datih temi ne pravite dopisivanje licne prirode ili skretanje sa teme.

Moderator ima pravo, obrisati svaki post koji se ne tice teme posta.

7. Ukoliko se registrujete da provocirate, izlazete se mogucem ukidanju računa. Stoga imajte na umu kao novi clan da pisete odmjereno i polahko.

8. Admistracija zadržava pravo da mjenja određena pravila u pravilniku

Selam Alejkum

S obzirom na to, dobro nam došli na blog Uživajte koristeći se njenim sadržajem, a shodno mogućnosti, uključite se i sami u rad ove stranice i aktivnosti

Vakat | Media
Back to top button