Welcome To The Islam Home

Odgoj i obrazovanje uvijek su bitan faktor u društvu, a u današnje vrijeme posebno. Naime, omladina – kao i čovječanstvo u cjelini – danas ima velike šanse za naučni i tehnološki napredak, ali je ona u današnje vrijeme izložena mnogim negativnim utjecajima, koji je usmeravaju u pogrešnom pravcu. To je pravac zanemarivanja i zapostavljanja duhovnih, vjerskih i moralnih vrijednosti, te predavanje materijalnim vrijednostima i niskim strastima, što vodi ka moralnoj propasti, gubljenju istinskih ljudskih vrijednosti, odavanje drogi, alkoholu, bludu i drugim oblicima destruktivnog i za čovječanstvo opasnog ponašanja.

Odgoj i obrazovanje su izuzetno važan faktor u ispravnom usmjeravanju ljudi općenito, a omladine – na kojoj svijet ostaje – posebno. Konkretnim odgojno-obrazovnim, kulturnim i sportskim aktivnostima moguće je novoj generaciji ukazati na štetne posljedice hedonističkog mentaliteta i predavanja strastima, te je odgojiti i usmjeriti tako da ona prepozna istinske, prave vrijednosti, koje ljudski rod njedri u sebi, te da te vrijednosti unaprjeđuje i primjenjuje, na opću korist.

Hoćemo svjesnu, odgojenu i obrazovanu omladinu, koja će cijeniti moralne i vjerske vrijednosti, ali koja će istovremeno biti spremna odgovoriti savremenim izazovima koje im društvo nameće. Hoćemo omladinu koja će cijeniti i potpomagati sve što je dobro i pozitivno – bez obzira na to odakle dolazilo – i koja će se na adekvatan način oduprijeti i nastojati suzbiti sve što je loše i što negativno utječe na ljude i okolinu. Hoćemo omladinu koja se ponosi svojom vjerom i tradicijom, ali koja istovremeno usvaja pozitivne savremene principe i koja se, uz Božiju pomoć, trudi da unaprijedi današnji život i životnu sredinu.

Smatrajući da je u današnje vrijeme, kada se omladini na internetu nudi mnoštvo raznih, istinitih i neistinitih informacija, te razni sadržaji koji omladinu usmjeravaju u pogrešnom smjeru i ruše njen moral, veoma važno omladini – a i ostalim – putem jednog internet portala ponuditi istinite informacije i obilje pozitivnog i korisnog materijala, pokrenuli smo ovu web stranicu. Smatramo da je od izuzetnog značaja imati jednu ovakvu stranicu, koja nudi provjerene informacije i kojoj se može vjerovati, te koja mnogima može pomoći u pravilnom odgoju i obrazovanju, te ispravnom životnom usmjerenju.

S obzirom na to, dobro nam došli na blog Uživajte koristeći se njenim sadržajem, a shodno mogućnosti, uključite se i sami u rad ove stranice i aktivnosti

Učimo o Islamu
Back to top button