Džinni & Urok

Uloga sihra i uroka na zdravlje

Urok i sihir mogu prouzrokovati svaku bolest i svaku nedaću.

Urok i sihir mogu prouzrokovati svaku bolest i svaku nedaću. Urok i sihir mogu prouzrokovati svaku bolest za kojeg ljudski i džinski svijet zna. Počet ću malo ovako od nekih konkretnih stvari, siromaštvo. Znamo da je Allah, dželle šanuhu, dao nafaku. Znamo da je On propisao u majčinom stomaku i niko je ne može, je li tako, umanjiti. Sihir je sredstvo da se nečija nafaka blokira. Tako mi Velikog Allaha, to je iz Njegove mudrosti, On je stvorio sihir. I taj sihir je jedan od dokaza Njegove moći, Njegove mudrosti. Vidjet će te na kraju da je to mudrost.

Dalje, ono što je danas vrlo popularno, ove gej populacije, svako onaj ko osjeća bilo kakvu nastranost, ovakvu ili onakvu, neka se podvrgne testu rukje. Ja znam braće koja su došla i povjerila se, i to upravo treba. Zašto Poslanik, alejhi selam, nas uči da znanje neće oholom i neće stidnom? Oholi neće da sazna da nezna i stidni-stid ga pitati. “Brate… Efendija… Ja se osjećam žensko…” I mi svi lelećemo, je li tako, ne razumijemo mi tu populaciju. Ja neću reći da je sve od sihira, neću reći da je sve od džinskog udara, a znam braće koja su dolazila, znam brata koji kaže: “Efendija, dvije godine svom babi nisam otišao.” Zašto? Zato što njegov osjećaj te nastranosti samo dolazi na tu godišnju populaciju, 40 do tri godine, to je smiješno…”U autobusu ako neko sjedne kod mene, tog starosnog uzrasta, ja moram izaći brate…” To je za nas nepojmljivo. Zato niko nezna sa čime će sutra biti iskušan. Zapamtite, Kur’an je lijek za sve, definitivno…

Maloljetni delikventi… Vidite šta se dešava u ovoj našoj državi? Nije sve uzrok loš odgoj, ja ću to dokazati na hiljadu primjera. Jedna majka iz Sarajeva, zove, učimo, dvaput, triput rukju… Strina dok je bio malehan, dala mu keks koji je bio opsihren. Do sedmog razreda super odlikaš, u sedmom razredu jedva provukao se, osmi ponavlja. Nakon, u drugom ponavljanju osmog završava u popravnom domu. Nemoguće… To je nemoguće… To je neprirodno… Splet događaja, neprirodan…

Dalje brate, šta ćeš reći za insana koji ukrade od oca svu lovu i kasu počisti sestrinu koja čuva od nekog tamo udruženja? Kad ga pitamo šta je, kaže: “Morao sam ukrasti i morao sam na to i to smetlište nositi…”

Dalje brate… Nemoral… Šta ćeš reći za momka, 15-tak godina, koji ima toliki nagon da zavodi svoje rodice? Šta ćeš reći za ženu koja ima dvoje djece, koja čitavu noć bludniči, dođe ujutro, klekne pred svog muža, plače k’o dijete i sve mu prizna “Morala sam…”? Šta ćeš reći za ženu, ona je hrišćanka..? Čitavu noć trči Mostarom, ujutro ustane, nastavi normalno… Čitavu noć trči i dva mjeseca živi samo od rakije i pepela… Dalje… Djeca… Hiperaktivna djeca, djeca koji se mokre noću… Znam babu koji mi je došao jednom sa sinom koji se oženio, a mokri se noću. To je uzrok, sihir prenešen iz majčinog stomaka. Djeca koja škripe zubima noću, djeca koja se probude noću, pa plaču i nemogu se dovikati, mada nekad to može biti i urok.

Djeca koja su jako histerična. I prvi pokazatelj, čim dijete malo odraste, sihira iz stomaka jeste arogancija prema materi, arogancija prema najdražem biću poslije Allaha i Poslanika, bez čega nema Dženneta… Šta ćeš reći za seku, 18 godina i ona ima 150 kilograma? Urađen joj sihir, pogođen joj sistem za hormone, hormoni se razvili i ona u 18-toj godini izgleda k’o baba od 60 godina…

Šta ćeš reći za bračne probleme, izabereš buduću drugu, kroz hevtu dana nemožeš je očima gledati. Kad je nema kod kuće, puče za njom. Čim je vidiš na pragu ili obrnuto, nemožeš je gledati očima… Šta ćeš reći za sestru koja je rodila troje djece, a neće da odustane udarati djecu, sve dok ne okrvači zidove? Kaže: “Niko mi ne smije priči dok ne okrvačim zidove sa svojom djecom.” Svako će reći sa razine nauke, sa razine odgoja: “To treba psihijatriji voditi.” Ne treba, to je vjernica žena, pokrivena žena itd, itd. Školski problemi…

Šta ćeš reći za momka koji je do 4. razreda super odlikaš, a na kraju godine neće u školu nikako. Šta ćeš reći za studenta koji je u četvrtu godinu? Još jedan ispit, gotovo, završio… Nemože ga završiti, kaže: “Nešto mi se ne uči, nemogu, pa haj.” Može biti urok, može biti sihir. Kaže jedan brat: “Brate pomaži, tri-četiri puta izlazim na jedan ispit, nemogu da položim.” Rukja se proučila, kad je počistio iz kamiona, iza frižidera, pod praga, ovdje-ondje, gdje je šta bilo…onda je položio – hvala Uzvišenom Allahu.

Posljedica sihira jeste haos u životu, a nije vjerniku. Vjernik to kontroliše. Znate li od čega zavisi koliko će sihir da te opali? Zavisi kako si dočekao sihir. Isto brate kao rat. Kako smo mi dočekali rat, ovaj prošli? Nespremni, zato smo fasovali. Onaj ko dočeka rat spreman, on bude i maltene pobjednik, jer je lakše biti u odbranbenoj opciji. Onaj ko dočeka sihir, bez namaza, sa nemoralom, ko dočeka sihir sa počinjenim toliko i toliko velikih grijehova, on se ne može nadati odbranbenom sistemu.

Međutim, nećete vjerovati, prava posljedica sihira je hidajet. Šta je hidajet-uputa. Oni koji su se najviše nakačili sa sihirom, oni definitivno na kraju budu pravi muttekimi, budu takvi mu’mini i mu’minke kojima ja zavidim i kojih se ja stidim. Došla mi je u minjaku, došao mi je sa minđušama, a Allah ih je uputio preko sihira.

Sa predavanja Nisada ef. Drndića

Islamski Forum
Back to top button