Džinni & Urok

Kako sam bila naivna

Nekada sam vjerovala svima

Prošle su tačno četiri godine od slučaja koji je svojedobno šokirao, ali i zabavio javnost u čitavoj regiji. Uprkos protoku tolikog vremena, nije poznato da li je i kakav pravosudni epilog imao ovaj događaj, ali se nije loše na njega podsjetiti jer su ovakve i slične prevare i dalje veoma česte. Podsjetimo, početkom 2010. godine u jednom selu nadomak Valjeva u Srbiji otkriven je čovjek koji je za sebe tvrdio da mu je “uža specijalnost otklanjanje magije i čišćenje od demona”, a kako je to radio opisala je jedna žena, koja je u javnosti progovorila pod uslovom zadržavanja diskrecije.

Ona se za pomoć ovom prevarantu obratila jer joj je brak iznenada zapao u veliku krizu, nadajući se da će joj “istjerivač đavola” pomoći da prevaziđe probleme. Kada je došla u njegovu kuću prvo je od nje tražio da ljubi jednu pravoslavnu ikonu.

– Pored ikone nalazila se keramička činija sa vodom. On je gledao u nju i rekao mi je da smo djeca i ja pod velikom magijom… Odveo me je u susjednu prostoriju i rekao mi da je magija veoma “teška” i da jedino može da je skine tako što će me okupati. Pristala sam na to. Skinula sam svu odjeću sa sebe i stala u lavor koji je postavio nasred sobe. Njegova žena je donijela toplu vodu u loncu i odmah napustila prostoriju, a on je počeo da me kupa. Ta seansa trajala je punih sat vremena, prelazio je rukama po mom tijelu, bilo mi je sve to čudno, ali sam mislila da će mi pomoći…

Prevarant je nesrećnu ženu ubijedio da seansu mora da ponavlja tri dana zaredom, kako bi dala rezultate. Kada je došla treći put, rekao joj je da ne može da “skine” magiju sa nje ukoliko ne pristane na seksualni odnos.

– Poslije jednočasovnog kupanja i dodirivanja, rekao mi je da se situacija u mojoj porodici jedino može popraviti ukoliko pristanem na seks sa njim. Rekao mi je da je to jedini način da on primi svu moju negativnu energiju… Bila sam lakovjerna i pristala sam. Povukao me je ka krevetu i svukao pantalone. Tada smo imali seksualni odnos – koja je sve ovo platila otprilike 1.000 eura, a na seanse je čak dovodila i svoju djecu.

No, umjesto da se odnosi u porodici poprave, žena se ubrzo razvela od muža, a djeca su popustila u školi…

Na žalost, mnogo je ovakvih primjera koji su u traumi proživljeni. Mnogo je spletki sihirbaza koji se ne susprezaju da naude naivnoj osobi na bilo koji način, što nas jasno upozorava da su to sve usluge prokletog šejtana…Ovaj vid nadriljekarstva mnogo je raširen u ovo naše vrijeme pa skoro na svakom uglu imaju određene ponude tzv. liječenja, salijevanja strava/straha gdje mnogo roditelj smatra da je dijetetu ta spletka neophodna jer se dijete od nečeg prepalo.

Mnogo se je danas modernizirala usluga spletke sihirbaza, pa danas je imamo i u ponudi preko TV kanala, telefonskih ugovaranja seansi, pa su čak toliko raširene da se takve vrste sihirbastva nudi i internetom. Ponovo želim da skrenem pažnju da se pazi i dobro raspita od koga se traži pomoć.

Islamski Forum
Back to top button