Džinni & Urok

Kako prepoznati sihrbaza

Ako primjetis samo jedan od sljedecih znakova kod onoga koji koji se bavi lijecenjem od sihra, znaj da je on sihrbaz bez ikakve sumnje:

– pita pacijenta za ime i ime njegove majke ( ili datum rodjenja n.op.),
– dadne pacijentu listove koje ce zapaliti i nakaditi se na njima,
– pise zapise (talismane, vradzbine),

– koristi neku licnu stvar pacijenta (za spravljenje sihra) kao sto je odjeca, kapa, maramica,
– uci neke nerazumljive carolije i talismane,
– Ponekad zahtjeva zivotinju sa odredjenim svojstvima da bi je zaklao bez spominjanja Allahovog imena, cijom krvlju, mozda, namaze bolno mjesto ili samu lesinu baci na neko pusto mjesto,

– daje pacijentu zapise koji sadrze cetverougaone figure u cijoj unutrasnjosti su nepovezani harfovi ili brojevi,
– naredjuje pacijentu samocu u tamnoj prostoriji gdje ne prodire svjetlost sunca
– ponekad trazi od pacijenta da ne dolazi u doticaj sa vodom cetrdeset dana (ovo upucuje da je dzin koji sluzi sihrbaza krscanin)

– dadne nesto pacijentu da zakopa u zemlju,
– mrmlja neke nerazumjive rijeci,
– ponekad sihrbaz obavijesti pacijenta o njegovom imenu, mjestu i rpoblemu zbog kojeg je dosao,
– zapise pacijentu nepovezana slova na zapis,
ili posudu od bijele grncarije, naredjujuci da to otopi i pije

Ako saznas da je covjek sihrbaz (sahir), duznost ti je da mu ne ides.

Iz knjige : “Ostri mac u borbi protiv zlih sihrbaza” – autor: Vahid Abdusselam Bali; a takodje ove stvari navodi dr. Muharem Stulanovic u svojoj knjizi: “Lijecenje Kur’anom”

Isječak iz predavanja daije Safeta Kuduzovića o uroku i kako ga prepoznati:

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=z2A7Zxc0tbU?rel=0&showinfo=0]

PRIČA O UROKU

Ovu priču je zabilježio jedan od najstručnijih alima kad je u pitanju liječenje Kur’anom u današnjem vaktu. On je uvaženi šejh, dr. Usama ibn Jasin Ebu Bera, Allah ga sačuvao. Slučaj koju ću vam napisati, uvaženi šejh je spomenuo u svom kapitalnom djelu koje govori o uroku a ono se zove „El-Menhel el-mu’ajn fi isbati al-hased ve el-aj’n“.

Šejh Ebu Bera kaže: “Slučaj koji se desio jednoj ženi pratio sam čitavo vrijeme i sa njim sa bio upoznat. Naime, žena je iznenada počela da osječa veoma jake bolove u području kičme. Nakon detaljnih medicinskih nalaza, ustanovljeno da joj je nekoliko kičmenih pršljenova izašlo van svog prirodnog ležišta.

Doktori su odlučili da je potrebno uraditi operaciju kako bi se ti pršljenovi vratili na svoje mjesto. Tokom operacije, pršljenovi koji su bili iskočili iz svog ležišta, vračeni su na svoje mjesto te pričvrščeni sa posebna četiri steznika od platine.

Ti steznici su posebno naručeni i urađeni a svaki od njih je mogao da podnese težinu udara od 600 kg, dakle četiri steznika su bila jačine oko 2,5 tona, kad je u pitanju sila udara i izdržljivosti. Izrada ovih specijalno naručenih steznika od platine, veoma je skupo koštala, međutim muž od ove žene je bio veoma bogat pa je to mogao da priušti.

Hvala Allahu, operacija je uspješno završena a naša sestra se polako počela da oporavlja. Nakon sedam mjeseci od operacije, bila je poptuno zdrava. Nakon potpunog oporavka, ova naša sestra je otišla da svojih nekih prijateljica. Sjedile su, pričale a glavna tema je bila njeno zdravlje i njena operacija te su se sve divile kako je hrabro sve to podnijela. U povratku kući, počela je da osječa blag bol opet na istom dijelu kičme.

Kad se vratila kući, bol je postao veoma jak i neizdržljiv. Muž ju je odmah prebacio do bolnice gdje su joj uradili nalaze i pregled. Nakon što su joj izvršili slikanje kičme, vidjeli su nešto što je naprosto nevjerovatno, opet su isti pršljenovi iskočili ali što je još čudnije i teško za povjerovati, sva četiri steznika ili držača od platine su pukla poput nekog drvenog štapića.

Doktori nisu mogli da vjeruju, jednostavno su ostali bez ikakovg objašnjenja, jer ti steznici od platine su toliko jaki i otporni na bilo kakvo oštečenje, ali ipak se sva četiri bila slomljena a pršljenovi su bili van kičmenog ležišta. Ništa im drugo nije preostalo nego da ponove operaciju.

 Međutim jedan od doktora je njenom mužu predložio da odu nekom od šejhova koji liječi Kur’anom pa nek se rukja prouči. Tako je i bilo, našoj sestri je proučena rukja i tom prilikom je imala jake reakcije uroka. Nakon nekoliko rukji i terapije, bolovi u leđima i na kičmi su skroz nestali a naša sestra više nikad zbog leđa nije otišla doktoru niti je ponovila operaciju. Slomljene steznike od platine sam lično vidio.

Rekao je Poslanik, sallallahu alejhi we sellem: “Urok je istina.“ (Buharija i Muslim)

Islamski Forum
Back to top button