Tregime

 • Predivna priča o nafaki i sadaki

  Već dugo planiram da podijelim ovu priču sa vama, a večeras mi se nešto desilo što me je posebno podstaklo. Prošle godine Allah me počastio i pozvao Sebi na hadž. I hvala Allahu, bili smo srećnici da budemo među grupom ljudi koji

 • Učenik koji nije ‘znao’ brojati

  Nastavnica je postavila pitanje iz matematike 7-godišnjem dječaku. „Suhejb, ukoliko ti ja dam jednu jabuku i još jednu jabuku i još jednu jabuku, koliko jabuka ćeš imati?“ Nakon par sekundi, Suhejb samopouzdano odgovara: „Četiri!“ Učiteljica se iznenadila. Očekivala je tačan odgovor na

 • Bëni lutje Zotit të Lartë

  Ne postoji bogatstvo koje čovjeku može obezbijediti vječnost, sačuvati ga od starenja, bolesti i smrti, ali zato bogatstvo može u čovjeku proizvesti zabludu da se ništa od toga neće dogoditi. Sura El-Kehf nam opisuje jedan događaj iz daleke prošlosti, i to događaj

 • Islamic instructive witnesses

  1. Sultan Sulejman i Starica Sultan Sulejman, jedan od najmoćnijih Osmanlijskih sultana , želio je da sagradi najveću i najljepšu džamiju, kakvu niko nikada do tada nije sagradio, kako to i dolikuje njegovoj slavi i njegovom imenu. Što je naumio, to je

 • Islamic instructive witnesses

  Jedne prilike Poslanik, s.a.v.s., je sjedio s jednim siromahom, pa dođe neki bogataš i ne nađe drugo mjesto da sjedne osim pored ovog siromaha. Tako on sjede pored siromaha i skupi svoju odjeću, pa ga Poslanik, s.a.v.s., upita: „Zašto si skupio odjeću,…

 • une po plakem, Unë jam ende i vogël për nënën time. jam ulur, dhe me të jam ende fëmijë. Ajo ishte e vetmja që derdhi lot për mua, qumësht dhe gjak. Të gjithë më harruan, dhe jo edhe nëna ime. Të gjithë më lanë, përveç nënës sime. Bota ka ndryshuar për mua, por jo nëna. Allahu ka, nënë, sa herë më fshive lotët nga faqet kur isha në një udhëtim? Sa netë pa gjumë kishe kur isha larg? Sa netë ke kaluar me mua kur isha i sëmurë...? Majko... Kur do të vija nga rruga, më prisje te dera me lot në sy nga gëzimi, dhe kur po largohesha, më ke ndjekur me trishtim në zemër. Majko... Me dhembje e vuajtje me barte nen brinje. Me rënkime e psherëtima më lindi. Më përqafove dhe më përshëndete me puthje dhe buzëqeshje. Majko... Nuk qave kurrë derisa ëndrra më ra në sy. Nuk shkuat për të pushuar derisa unë isha i lumtur. Nëse do të buzëqeshja, do të qeshje edhe ti, edhe pse nuk e dije arsyen. Dhe kur ai do të vinte i zymtë, do të qash edhe pse nuk e di pse. Ajo do të më falte para se të bëja një gabim dhe do të harronte para se të pendohesha. Ajo do të më falte para se të kërkoja falje. Majko... Kush do të më lavdëronte, ajo do ta kishte besuar edhe sikur të më kishte shpallur sundimtar të njerëzve dhe hënës së plotë. A or bi me kudio, ajo nuk do ta besonte atë edhe sikur të sillte dëshmitarët më të besueshëm. Vetëm ti ishe gjithmonë e zënë duke u kujdesur për mua. Majko... Unë jam gjëja më e rëndësishme për ju; dëshmitarja më e bukur; dëshirë e ëmbël; ti më bën mirë dhe mendoNëna..k mjafton; ti shkrihesh nga malli per mua... Majko... Nëse me lotë mirënjohjeje do të mund t'i laja këmbët dhe t'i hiqja, nga turpi, këpucët tuaja. Majko... Do të doja të merrja përsipër vdekjen tënde dhe çdo telash që të godet. Unë sakrifikoj veten për ty, nëse ajo e dinte apo jo, te dua pafund, sepse ti je nëna ime dhe kur krahët e mi të përqafojnë, dhe kur duart e mia të fusin në varr dhe kur takohemi në Ditën e Gjykimit . Mjeshtër, fali prindërit e mi, ki mëshirë për ta ashtu siç më mëshirojnë ata mua, kur isha fëmijë, edukuar... E dashur gjyshe, Nënë e dashur lum ai që ka prindër që nuk duhet të qajë për ta Një prind nuk duhet harruar çfarë të qajmë pas vdekjes më vonë sa janë gjallë i kujtojmë pak Dhe kur vdesin derdhim lot të hidhur Në vështirësi miqtë zhduken baba nene ngulmo deri ne vdekje Ti e ke shok dhe pastaj ai e humbet Nga bota e nuhat perseri Por kur nje nene apo nje baba zhduket hidherimi ne zemer nuk mbaron kurre kush eshte prind askush nuk di te doje Ose kë te floket duan Kur fëmijët janë të sëmurë në shtrat Atëherë zemra e prindërve është e trishtuar Këto shqetësime një nënë mezi i duron Dhimbje dhe trishtim zemra e saj shpërthen Askush nuk di të qajë si nëna, as të japë një bekim si babai. Dhe kur fle, nëna do dhe kujdeset, e kujdesshme shtrihet., ai që kujdeset ngrihet përsëri Çdokush mund të zemërohet me ju dhe në zemërim çdokush mund të urrejë, por një prind nuk mund të urrejë një baba, një nënë fal së pari Zemra e nënës nuk mund ta urrejë sepse askush nuk di ta dojë kur një baba dhe nëna e mirë të japin trëndafila Pas kësaj ata vijnë në keqardhje Një nënë mund të zemërohet shpejt Por është e lehtë të largosh një zemërim të tillë Një nënë shpesh paralajmëron me lot Këshilla e saj fillon me psherëtima Kudo që shkon gjithçka ka të bëjë me fëmijët, lutju Zotit, bekime te gjitha koreve.Nënat shpeshherë luten dhe i luten Zotit Zoti i mëshiroftë fëmijët e mirë dhe i ruajtë nga çdo fatkeqësi.

  une po plakem, Unë jam ende i vogël për nënën time. jam ulur, dhe me të jam ende fëmijë. Ajo ishte e vetmja që derdhi lot për mua, qumësht dhe gjak. Të gjithë më harruan, dhe jo edhe nëna ime. Të gjithë më lanë, përveç nënës sime. Svijet

 • Ai nuk hante - pikturë islame, imazhi islam i nijetit

  “Ali, mama, Unë nuk dua të ha. Unë jam një djalë i madh dhe mund të agjëroj", rekao je Sabit svojoj majci. “Ali ti postiš, Sabite. Sedmogodišnja djeca jedu ujutro i malo u poslijepodnevnim satima, a zatim oni ne jedu ništa drugo do večeri.” “Ali…

 • Vizioni i ri i kohës

  Cila është gjëja më e çuditshme e njeriut? “Njerëzit mërziten shpejt nga fëmijëria dhe nxitojnë të rriten, pasi të rriten do të dëshironin të ktheheshin sërish në vitet e fëmijërisë. Ata shpenzojnë shëndetin e tyre për të fituar pasuri, dhe pas kësaj ata shpenzojnë një pasuri për shëndetin e tyre. Razmišljaju s

Butoni "Kthehu në krye".