проповедь & Дерсови

Проповедь: Возвращение Иисуса, в качестве.

Проповедь: hfz.Midhat ef. Sejfić

Слава Аллаху, Дж. С., Gospodaru svih svjetova. Neka su salavat i selam na Poslanika Muhammeda, в качестве, njegovu časnu porodicu, ashabe i sve sljedbenike.

Braćo moja u Islamu! Ovo su dani kada se većina kršćana priprema za obilježavanje dana rođenja Isaa, в качестве. (Иисус). Tim povodom ćemo i mi, akobogda, posvetiti pažnju ovom, pretposljednjem Allahovom Poslaniku, ali sa aspekta jednog uskoro nadolazećeg događaja, koga i muslimani i kršćani sa nestrpljenjem očekuju, a to je povratak Isaa, в качестве., на земле. конечно, нас će danas zanimati samo islamski pogled na ovaj događaj. A o kršćanskom pogledu, koji je bitno drukčiji o islamskog, govorit ćemo, akobogda, u nedjelju nakon podne-namaza.

O povratku Isaa, в качестве., govore i Kur’an i Хадис. U Kur’anu stoji: ”i on (Это, в качестве.) je predznak Smaka svijeta, pa nemojte sumnjati u njega i mene slijedite! To je Pravi put.I neka vas šejtan ne odvrati! On vam je, В самом деле, neprijatelj otvoreni.” (нет-Зухруф, 61-62.)

A u vezi sa ovim događajem, Uzvišeni Allah u suri En-Nisaporučuje da je On srca većine Jevreja zapečatio i da je to, среди прочего, učinio:”i zbog riječi njihovih: ‘Mi smo ubili Mesiha, Isaa, sina Merjemina, Allahova poslanika!’ A nisu ga ni ubili ni raspeli, već im se pričinilo. A oni koji su se u vezi s njim razišli, ni sami nisu sigurni; o njemu ništa pouzdano ne znaju, već samo nagađaju; a sigurno, nisu ga ubili,već ga je Allah uzdigao Sebi. – A Allah je silan i mudar.I svi će sljedbenici Knjige povjerovati u njega prije njegove smrti, a na Sudnjem danu on će biti svjedok protiv njih.” (157-159.)

Što se tiče hadisa o ovom događaju, njih ima puno, a mi ćemo poslušati dva. Veli Poslanik, в качестве.: ”Tako mi Onoga u čijoj ruci je moj život, samo što nije među vas sišao sin Merjemin, kao pravedni vladarslomit će krst, ubiti svinju i dokinuti džizju. I umnožit će se imetak pa ga niko neće htjeti uzeti, sve dok jedna sedžda ne bude vrednija od Dunjaluka i svega što je na njemu.

U drugom podužem hadisu Poslanik, в качестве., veli: ”Dedžal će djelovati dok Allah ne pošalje Isaa, в качестве., sina Merjemina, koji će sići kod bijele munare, istočno od Damaska, u kurkumom žuto obojenoj odjeći, držeći se rukama za krila dva meleka; kad spusti glavu, zakapaju sa nje kapljice, a kad je podigne, s nje se spuste kapljice kao biseri. Nijedan nevjernik, kad osjeti miris njegovog daha, neće moći proživjeti, a njegov dah će se prostirati sve dokle se vidi ispred njega. On će progoniti Dedžala i stići će ga na ulazu grada Ludda, gdje će ga i ubiti.

Zatim će se Isa, грех Марьям, vratiti narodu, kojeg je Allah zaštitio od Dedžala, potrat će im lica i pričat će im o njihovim stepenima u Džennetu. I dok on bude u takvom stanju, Allah će mu objaviti: ‘Ja sam izveo Svoje robove, kojima se niko ne može suprostaviti, pa skloni robove Moje na brdo Tur!’

Allah će nakon toga poslati narode Je’džudž i Me’džudž. Oni će sa svih strana hrliti. Prvi koji prođu pored jezera Taberijje popit će vodu iz njega. Kada posljednji naiđu reći će: ‘Ovdje je nekada bila voda.Opkolit će Allahovog Poslanika, Isaa, в качестве., i njegove pristalice toliko (dugo) da će volovska glava jednom od njih biti vrednija nego danas nekome od vas stotinu zlatnika.

Это, в качестве., i njegovi ahbabi će se obratiti Allahu, pa će Allah na vratove Je’džudža i Me’džudža poslati crve, tako da će svi odjednom pomrijeti. Potom će se Isa, в качестве., sa svojim pristalicama spustiti sa brda, ali na zemlji neće moći naći ni koliko pedalj čista prostora, a da nije ispunjen njihovim leševima i smradom.

Tada će se Isa, в качестве., i njegove pristalice obratiti Allahu, pa će Allah poslati ptice kao devine vratove. One će ih nositi i bacati tamo gdje Allah htjedne. Potom će Allah poslati kišu koju neće spriječiti kuće od zemlje niti vune i oprat će zemlju tako da će ona postati čista kao ogledalo. Zatim će Allah reći Zemlji: ‘Pusti svoje plodove i povrati svoj bereket!’ Tada će grupa Люди jesti jedan šipak i hladovat će unutar njegove kore. Bit će bereket u mlijeku, tako da će jedna muzna deva biti dovoljna jednoj velikoj skupini Люди, muzna Корова će biti dovoljna jednom plemenu, a jedna muzna ovca će biti dovoljna jednoj familiji.

Dok oni budu tako u izobilju živjeli, Allah će poslati jedan prijatan vjetar koji će im zapuhati ispod pazuha i uzet će dušu svakom vjerniku i svakom muslimanu. Poslije će ostati najgori Люди koji će javno spolno općiti kao magarci, i na njima će se desiti Smak svijeta.

Da rezimiramo! Na osnovu navedenih argumenata, kao i još nekih pouzdanih hadisa, zaključujemo da Isa, в качестве., nije ni ubijen ni razapet, nego ga je Dragi Allah uzdigao na Drugo nebo i vratit će ga na Zemlju kako bi završio svoju poslaničku misiju. On će se pojaviti u Siriji, nakon velikog rata koji će se voditi između muslimana i kršćana, te će u pratnji Imama Mehdija i muslimanske vojske, ubiti Dedžala u Palestini, a zatim će ponovo uspostaviti šerijat. Sa njim će Dragi Allah vratiti bereket napaćenoj Zemlji u trajanju od sedam godina koliko će još Isa, в качестве., kao halifa boraviti na Zemlji prije svoje smrti, koja će ga zadesiti u Medini. Pošto nije oženjen, oženit će se, jer je to sunnet svih Allahovih poslanika. Njegova pojava će označiti kraj kršćanske, jevrejske i svih drugih religija, osim vjere Islama, kao i početak mirnog i moralnog doba, nakon što Je’džudž i Me’džudž budu uništeni. Nakon Isaove, в качестве., smrti neće više biti ratova, ali će se određeni broj Люди ponovo moralno i vjerski izopačiti i njih će zatim zadesiti strahote Smaka svijeta. Vjernici te strahote neće doživjeti, jer će prije toga Dragi Allah uzeti njihove duše.

Braćo draga! Budite sigurni u to da se Kršćani i Jevreji ubrzano pripremaju za dolazak Velikih predznaka Smaka svijeta. Zato primite znanju ove današnje informacije i na время izaberite! Ili se i vi počnite pripremati ili nastavite spavati! Ono što će doći ne može se spriječiti!

Molim Dragog Allaha da nam podari Svoju pomoć i uputu. Аминь.

Вакантно | СМИ
Кнопка «Вернуться к началу»